2010/08/02

ITINERARIS URBANS: Fotografiant L'ABANS i L'ARA a La Torrassa



El dilluns 21 de juny de 2010, el Grup Memòria de Barri vam sortir al carrer per iniciar la recerca fotogràfica de "l'Abans i l'Ara" al barri de La Torrassa. Durant tot l'hivern vam estar classificant les fotografies en blanc i negre publicades a la Galeria Picasa enllaçada al Bloc, i vam seleccionar les que ens servirien de model per tractar de localitzar-les en l'actualitat.
Aquest és el primer dels itineraris previstos, després d'agrupar les fotos sobre el mapa del barri. En aquesta ocasió es van fotocopiar i revisitar les localitzacions següents: 1) l'antiga Torre de'n Jordà -actual oficina de la Seguretat Social-; 2) les cases del carrer Holanda; 3) la font del carrer Santiago Apostol; 4) la cantonada dels carrers S.Apostol amb Holanda.

Com diu la cançò: "pel camí, jo m'entretinc...", així que ens vam trobar amb la primera de les sorpreses agradables de la jornada: xerrar amb la senyora Maria Morata, una de les veïnes més antigues de la casa de la cantonada S.Apostol amb Holanda, que va explicar-nos part de la història del que actualment és una de les cases més boniques del barri. La casualitat va fer que aquesta veïna reconegués al Ramon Aguilera, fotògraf de La Torrassa al llarg de tota la seva vida al Foto Estudi Aguilera, i que li mostrés un retrat que aquest li va fer en el passat i que encara conserva.



Podeu gaudir del reportatge fotogràfic de la jornada a http://picasaweb.google.com/memoriadebarri , i també dels vídeos publicats al Canal de Vídeo del Grup a http://www.youtube.com/user/memoriadebarri

Al setembre rependrem l'actualitat i us mantindrem ben informats. L'objectiu -el somni-, és aconseguir muntar una exposició amb el resultat de la recerca.

Molt bon estiu a tothom i bona memòria! Salut i fins ben aviat!

Grup Memòria de Barri La Torrassa