2012/07/23

EL CAMP DE LA LLUM



Avui us deixem amb aquesta fabulosa fotografia proporcionada per la Laura López, a la qual aprofitem per tornar-li a agraïr. El Camp de la Llum era un lloc on la canalla d'aquell temps anava a jugar, perquè era un espai molt gran i quedava recollit. Cal recordar que en aquella època no hi havia trànsit ni de cotxes ni de motos, només hi havia algun que altre carro que circulava per anar als camps. Resulta increible pensar que actualment, en el seu lloc hi hagi un equipament tant important pel barri com és el seu Ambulatori. No sabem si també en aquest espai està inclòs el col.legi Ramon i Cajal i el més recent equipament del Casal de la Gent Gran. 
Us convidem i animem a deixar comentaris, i entre tots i totes aclarir aquests dubtes. Mentrestant, ens quedem amb el record dels jocs infantils al Camp de la Llum.
El Camp de la LLum es trobava a la cantonada entre la Ronda de la Torrassa, carrer Albareda i Rambla Catalana.
Grup Memòria de Barri.


"La foto està presa on és ara l´ambulatori, on anaven a jugar molts nens i nenes de l´ època i crec que li deien "el campo de la luz"; en ella surt la meva mare, Montse Galceran, la nena petita, i la seva cosina Mari Carmen Urpí Galceran. Deu ser de l´any 58 o així".  
Laura López

"M'ha fet molta il.lusió aquesta foto perquè es veu casa meva a la Rambla Catalana. Jo havia anat a berenar moltes tardes al 'campo de la luz'. Recordo que entre la Ronda de la Torrrassa i carrer Albareda hi havia un petit quiosc que a la foto queda al costat de la casa vella que es veu del Tio Aniceto, on és ara l'ambulatori".  
Mari Carmen Garcia

2012/07/13

UNA HISTORIA D'AMISTAT ALS BARRIS DE COLLBLANC-LA TORRASSA



 
A la foto: la Encarna Diaz; la Olga Olivares; l'Anita Moltó; l'Emília Roca (de la Ronda de la Via); la Núria Santamaría (casada amb el Pedro Diaz); la Francis Moltó.  
Foto: 1947, des d'un terrat de la Torrassa.
  
"Fa uns 20 anys aproximadament o sigui sobre l'any 1991 o més, em va venir al cap retrobar-me amb les companyes del “cole” (el Col.legi Pompeia del carrer Progrés), i a la vegada veïnes del meu barri : Collblanc-Torrassa de l'Hospitalet.
Així ho vaig fer, mirant de localitzar a les més íntimes i a partir de parlar amb elles, ens hem anat trobant 2 vegades a l'any: l'últim diumenge del mes de maig i de novembre.
I encara que fa temps som sempre les mateixes. Al principi en venien d'altres i una d'elles per desgràcia es va morir. Ara ja som “setentones”, la majoria àvies que quan ens trobem portem fotos de fills, netes, etc. I així recordem temps passats i a la vegada toquem temes de la nostra vida actual.
És molt agradable i ens ho passem molt bé.

Quan hi ha alguna notícia per a dir, ens telefonem. Es tracta de conservar i enriquir la nostra amistat després de tant de temps. També faig reunions amb un grupet d'uns cursets que vaig fer a la Creu Roja del carrer Progrés de Collblanc, d'encara fa més temps, doncs ens reunim des de l'any 1.980 aproximadament. Totes aquestes trobades són FORMIDABLES."


Olga Olivares

 Manuscrit de l'escrit de l'Olga Olivares.


D'esquerra a dreta i dalt a baix: la Núria Santamaria; la Isabel Ventoso; la Remei Minyana; la Francis Moltó (filles i nebodes dels Moltó del Pimpinela, que cantaven a l'Univers); la Olga Olivares i l'Anna Moltó. 
La Olga Olivares al Punt Òmnia, durant la seva visita el dilluns 9 de juliol, amb el grup Memòria de Barri: la Veli, l'Antònia, el Ramon i la Montse.

Repassant la Galeria fotogràfica de fotos en blanc i negre del Bloc.