2012/10/31

El MERCAT DE COLLBLANC ALS 50

 Foto: Arxiu de la família de la Paquita Torrens.
(De la fotografia, no tenim més dades sobre la seva autoria)

Aquest dilluns l'Avel.lina Silvestre ens ha portat la magnífica foto que tot seguit publiquem del Mercat de Collblanc a la dècada dels 50. La imatge publicada que hem escanejat abans de publicar era una fotocòpia ampliada, que tenia amb un marc penjada a casa seva la Paquita Torrens. A la foto, surt la mare de la Paquita, venedora d'una de les parades d'aviram, a la dreta. Recorda l'Avel.lina que a la seva amiga d'infantesa Paquita la seva mare li enviava a Granollers o altres pobles a proveïr-se de l'aviram.-->

En paraules de la Núria Alanyà:  "Al mercat de Collblanc els meus pares tenien un negoci: venien cigrons i mongetes cuïtes. Al Mercat, tot eren barraques: jo no havia encara nascut però els meus pares m'ho van explicar. Després d'uns anys d'haver jo arribat al món, me'n recordo de jugar pel mercat entre les seves parades. Recordo que entrant pel carrer Martí Julià hi havien molts animals vius de tota mena i pel Nadal hi havien galls d'indi que cantaven molt i feien molt xivarri. Les parades eren barraques i amb el pas del temps van construïr d'obra el mercat que coneixem avui".



2012/10/23

UNA PASSEJADA PEL BARRI: BAR LOS PAJARITOS



El dia 1 d'Octubre d'enguany, (2012), uns quants integrants del Grup Memòria de Barri de la Torrassa, vàrem anar a fer una visita a un establiment anomenat “Bar Los Pajaritos,” que és propietat de la família Mateu i que es troba al carrer Santiago Apòstol cantonada amb la Rambla Catalana.
La senyora Maria Mateu Gaya juntament amb les seves filles Teresa Sardà, Rosa Mª Sardà i la seva néta Miriam Biener Sardà, ens van atendre molt bé donant-nos tota mena d'explicacions, ja que elles estan al front del bar en el que també serveixen dinars.
Creiem que després de més de 50 anys de servei al nostre barri, mereixien que els tinguéssim en el nostre bloc.
Segons ens han explicat, quan ells van agafar el bar el dia 6 de Maig de l'any 1960, ja feia uns anys que el regentava un altre propietari.
Ens van donar facilitats per retratar les diverses fotografies antigues que tenen exposades al local i que podeu veure en el nostre espai de fotografies antigues del bloc; una de les que acompanya aquest escrit en el que es veu un cotxe, ens van dir que l'any 1960 aquest taxi, juntament amb un altre, eren els únics que hi havia a la Torrassa. 

Text: Antònia Torrens
Fotos: Ramon Aguilera