Imatges de la Ruta per Collblanc compartida per les Noies de la Torrassa de @memoriadebarri i les alumnes de 6è curs de l’escola pública Ernest Lluch, els passats dies 6 i 7 de juny. Aquesta ruta pel barri de Collblanc és el primer any que l'hem fet al llarg de dos dies: el dia 6 de juny amb la classe de 6è A i el dia 7 de juny amb la classe de 6è B.
2024/07/29
RUTA PER COLLBLANC: PATRIMONIS INVISIBLES
2024/07/11
VISITANT EL PATRIMONI: EL GRATACELS DE COLLBLANC
El passat dimarts 9 de juliol vam fer una vista per conèixer el patrimoni dels nostres barris. En aquest cas, el Gratacels de Collblanc. Una visita molt especial de la mà de la veïna i historiadora Roser Piñol, a les Noies de la Torrassa, que formen part de @memòriadebarri.
Moltíssimes gràcies, Roser! Una visita molt especial recorrent la història d’aquest edifici singular que en el seu dia va ser el gratacels més alt de tot l’Estat i que actualment està engolit per la resta d’edificacions del barri de Collblanc. Una de les recompenses va ser arribar-nos fins al seu terrat des d’on es divisen unes vistes espectaculars de tota la ciutat i més enllà.
Una menció molt especial a un dels seus veïns il.lustres, el mestre Comas: un mestre bo. Resta pendent encara senyalitzar la biografia de moltes d’aquestes persones i fer-ne memòria i homenatge.
Salut, memòria i barris.
2024/07/01
BENVINGUT, JULIOL
En memòria de la nostra veïna Montserrat Santmartí.
...I al mes de juliol entrem! Aquesta fotografia de l'arxiu familiar de l'Antònia Torrens ens recorda que la festa major del barri de la Torrassa era al juliol.
La imatge va retratar un instant d'aquesta festa al carrer Santiago Apòstol al 1954. "A la fotografia podem veure: l'Antònia Torrens, la Carme i l'Amadeu Panadés, la Montserrat Santmartí, entre d'altres veïnes del barri. La foto portava el segell de l'Estudi fotogràfic Arroyo, de la Ronda de la Torrassa, 126", ens va explicar l'Antònia Torrens.
Salut i barris!