Després de presentar-vos
l'article de la Sra. Rosa Pedraza, vaig tenir la curiositat de saber
més sobre l'establiment de la família Folguera, ja que al ser una
botiga tan antiga, es mereixia fer-li una visita i assabentar-nos més
a fons de la seva trajectòria. Vaig ser rebuda amb molta cordialitat
i el resultat ha estat l'escrit que a continuació podran llegir i en
el que el Sr. Pedro propietari de l'establiment explica amb tot
detall, des de l'inici de l'empresa fins ara.
Antònia Torrens
BENVINGUTS
A ALIMENTACIO FOLGUERA
El senyor Eliseu Folguera i la seva esposa Àngela Altayó.
Foto: Pere Folguera
Història
del nostre negoci:
L'inici comercial de l'empresa es remunta a
finals del segle XIX, quan en Pere Folguera i Colomines inaugurà una
botiga de bacallà i d'alimentació al nº 153 de la Travessera de
Gràcia de Barcelona, on es va créixer comercialment de forma
progressiva.
Més
endavant, ja amb els tres fills amb majoria d'edat, muntà una
botiga del sector per cada un dels fills: Una parada al mercat de la
Llibertat de Barcelona pel seu fill
Remei, una a Sant Adrià del Besós pel seu fill Pere i una altre al
Barri de Collblanc de l'Hospitalet de Llobregat pel seu fill petit
Eliseu, cap al 1932. I aquí comença la nostra història particular.
Eliseu Folguera i Altayó es va casar amb
Àngela Altayó i varen fer créixer de forma espectacular aquest
comerç durant la guerra civil i la dura postguerra de repressió
franquista.
Cap a mitjans del 50, es van incorporar a
l'empresa els dos fills del matrimoni: Pere Folguera i Altayó i
Eliseu Folguera i Altayó, que van seguir amb el ritme diabòlic
comercial d'aquells moments.
Més endavant, cap els 60 amb la mort
d'Àngela Altayó, l'empresa entrà en uns moments molt difícils i
que encara es varen tornar a complicar més amb la crisis dels 70 i
la mort al 1973 d'Eliseu Folguera i Altayó. Aquests anys van ser com
els de la història del nostre país: transició, conflictes i
il·lusions; destacant molt positivament les incorporacions al negoci
de les dones dels dos fills: Rosa Mª Gregori i Josefina Segarra.
Els anys 80, amb tots el canvis comercials
de l'època, es poden definir com de resistència
però molt important perquè avui en dia podem estar on
som.
Al 1992, després de les olimpíades de
Barcelona, s'incorporà a l'empresa el fill gran d'en Pere: Jordi
Folguera i Gregori, i torna la tendència positiva, comercialment
parlant. Cap al canvi de segle, també entra en el negoci el fill
petit d'en Pere: Xavier Folguera i Gregori.
I a dia d'avui, aquí estem; venent des de
bacallà a fruits secs i d'olives a tòfones a les nostres 3 parades
de mercat, a la nostra botiga de Collblanc i el nostre engròs
destinat majoritàriament a l'hosteleria.
Salut i
Repùblica !!!!!!!!
Pere Folguera
1 comentari:
¿Alguien conoce una empresa de limpieza de tuberías de desatascos de Hospitalet para un atasco que tengo en casa?
Publica un comentari a l'entrada