2015/06/09

VISITA A L'ARXIU HISTÒRIC DE L'HOSPITALET: EL PASSAT ÉS PRESENT


Amb motiu del dia internacional dels arxius, el dia 5 de juny el Punt Òmnia JIS-ARRELS va participar d’una visita guiada a l’Arxiu Municipal de la Ciutat, dins d’una jornada de portes obertes adreçada a tota la ciutadania. 

Hi vam anar les veïnes habituals del bloc ‘Memòria de Barri de la Torrassa’  i també les veïnes assistents al Punt que treballem la història de la ciutat, aquest any amb el projecte transversal i compartit ‘Amb nom i veu de dona’. La visita va començar a les 12h i la Pepa ens va anar mostrant a un nodrit grup de 20 persones totes les dependències on es conserven els documents de l’Arxiu Municipal. Ens van explicar aspectes de conservació documental com la temperatura adient i les condicions de les càmeres, així com també el circuit que ha de seguir un document des de la seva donació fins a la seva conservació, catalogació i la seva posada a punt per a la consulta. Tot un llarg i laboriós procés on cal molta feina i moltes mans!!!

La visita a l’Arxiu ens convida a tot@s a una reflexió: la importància de preservar la nostra memòria, la nostra història local i en definitiva el nostre patrimoni col.lectiu. Ens agrada allò que vam llegir com a títol d’una jornada (també d’arxius, de la Fundació Cipriano García), “el dret ciutadà de conèixer el passat”. Ho reivindicarem,)

Salut i força!