2018/07/16

MEMÒRIA DE BARRI AL CASTELL DE BELLVÍS

Un dilluns molt especial: el Memòria de Barri avui l'hem fet davant del Castell de Bellvís. Primer de tot, ens hem documentat i tirat d'hemeroteca amb les notícies de la 'troballa' del castell al 2008... In situ, i 10 anys després, estem davant d'uns cartells que han aparegut penjats al mur, clamant per la defensa del patrimoni.
Tres dels  integrants actuals i persones vinculades amb Memòria de Barri de la Torrassa i Collblanc, el Joan Pla, el Rafael Algarra i el Jordi Vidal, han estat convocats a la Casa de la Torrassa per participar en un reportatge de la TV de l'Hospitalet sobre el Castell de Bellvís i el seu abandó, d'ençà que fa 10 anys es va comunicar públicament la seva descoberta, acompanyada d'una promesa de rehabilitació. En les últimes setmanes, han aparegut uns cartells reivindicant la visibilització de la memòria del Castell i denunciant el seu abandó.
El Rafael Algarra va néixer a la casa i és un pou d'història tant de la Casa com del barri, el reportatge es queda curt amb tantes coses per explicar, però tot el que explica serveix per contextualitzar la situació actual. El Joan Pla, també nascut al barri, és un dels pocs veïns que ha pogut veure en quina situació es troba l'interior de la Casa, perquè es va trobar fa uns mesos la porta oberta i mostra davant la càmera una sèrie de fotografies recents, on es pot veure com les herbes s'estan menjant la pedra i el seu estat ruïnós. El Joan ha explicat davant les càmeres que li va impressionar tant aquesta situació que va escriure recentment una carta adreçada a Urbanisme de l'Ajuntament de l'Hospitalet. 
Aquesta és una mostra de les fotografies actuals que el Joan Pla va fer recentment de l'interior de la Casa de la Torrassa. Es pot veure el seu estat d'abandó.





Us deixem també amb els enllaços del reportatge de la TV i del Diari el Canal-H.
TV L'Hospitalet (16/07/18)
https://lhdigital.cat/web/digital-h/televisio/veure-video/-/journal_content/56_INSTANCE_ZrP3/11023/13245668

Veïns de Collblanc-la Torrassa demanen que es doni a conèixer el Castell de Bellvís al barri. I que es treballi en la conservació de l'edific.
 http://lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/ciutat/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/13246812

6 comentaris:

jordi vi ha dit...

Pienso que es una lastima que este (y otros edificios) se estén deteriorando por desidia de los responsables en el ayuntamiento. Asimismo (y sigo pensando) deberian exigirle al responsable del mantenimiento, una disposición mas acorde con su cometido. No me vale que se coloque en el grupo municipal para salir en la foto.

Grup Memòria de Barri de La Torrassa ha dit...

vIENDO LAS FOTOGRAFIAS DEL CasTell de la Torrassa es una pena eL estado lamentable EN que se encuentra sin que el Ayuntamiento se Haya preocupado nunca de esta JOya . esperamos que despues de estas fotografias tan lamentables como se encuentra sirVan para que tomen un poco de consideracion y se Haya logrado algo .UNA AluMna de MEMORIA DE BARRI BE LA TORRASSA

FLORa RODRIGUEZ JUAN

Grup Memòria de Barri de La Torrassa ha dit...

Yo creo que el Ayuntamiento tendria que tomar un poco mas de interes en reparar el edificio:
Al Castell De Bellvis .Pues es lastima que este tan deteriodado una cosa de tanto valor historico .Espero verlo algun dia restaurado .Espero que no caiga en saco roto ,muchas gracias.

Tina Rodriguez

Argi Giron ha dit...

Creo sinceramente, que merece la pena hacer un pequeño esfuerzo para intentar, que las autoridades de L´H se impliquen en la reparación y conservación del Castell De Bellvís. Los vecinos y la gente que conocemos el estado del Castell así lo pedimos. Se ha procedido a la recogida de firmas para dicho propósito. Sed solidarios con el tema.

Argimiro Giron

8 de octubre 2018

victorjalloh ha dit...

Hola, es una pena lo abandonado que está el Castell Bellvis dels S XII. Los vecinos están reivindicando la historia de todos que es lo único que tenemos.

Angeles Luengo

Grup Memòria de Barri de La Torrassa ha dit...

yo a veces cuando paso por lacera dell castell pienso que bonito seria que lo recuperamos para poderlo visitar.

isabel