2009/04/02

L'ESTABLIMENT MÉS ANTIC DE LA PLAÇA ESPANYOLA





-->
La Plaça Espanyola, anys enrera era el nucli principal de la Torrassa.
Després, el barri s’ha anat expandint i ara encara que continua tenint una certa importància, ja no és com era abans,“l’única Plaça del barri “.
Ara, s’ha omplert de Bancs, Caixes i establiments diversos, però n’hi ha un al nº 7, que es manté any rera any amb el mateix negoci i és l’espardenyeria de la família Cadenes. Aquest establiment és el més antic de la Plaça i són molts els que al llarg del anys hem anat a comprar espardenyes en aquesta botiga i encara, -segons m’ha explicat la mestressa- venen de fora moltes persones que abans vivien al barri a comprar-les.
Anys enrera, en un barri obrer com el nostre, no tothom podia comprar-se unes sabates i el que les tenia, només les portava els diumenges quan es mudava, perquè durant la setmana s’anava amb espardenyes.
En aquesta 1ª fotografia podem veure a la Sra. Teresa Lafuente i a la seva nora, a l’interior de l’establiment, ensenyant-nos la placa que l’Ajuntament de l’Hospitalet va lliurar a la Sra. en commemoració del 75 anys de dedicació a l’espardenyeria. Les altres fotografies són de la façana i de la familia Cadenes.
Amb aquest escrit i les fotografies que molt amablement ens han permès que els hi féssim, volem retre un homenatge a aquesta família que durant tants anys ha fet i fa, un bon servei al barri. En aquesta plaça, només hi han 4 establiments que durant molt anys s’han mantingut amb el mateix negoci. Un és el forn, l’altre és l’adrogueria, el kiosc de diaris i l’espardenyeria però el més antic és aquest últim.
Antònia Torrens

3 comentaris:

PINTORES AL BARRI ha dit...

Molts anys i bons per a la Sra Teresa Lafuente, exemple de fortalesa per a remuntar les onades del temps.
I molt bé per la teva recerca, Antònia.

Marian

Ramon ( Aguila Negra) ha dit...

Aquesta recerca que tant be esteu portant a terme amb tanta dedicació, per aconsegir ampliar la investiguació oficial i privada, és molt meritória per la cual cosa, Jo us felicito a tots aquets grups per la constància i resultats obtinguts. No defalliu!!
R.Aguilera.

Unknown ha dit...

Un sludo para todos-todas os seguiré a traves del blog.
Ana Mª Grau