2010/06/21

UNIÓ RECREATIVA-CULTURAL L'ALIANÇA



Aquesta entitat recreativa estava ubicada a la Cooperativa El Respeto Mutuo, al carrer Buenos Aires de Santa Eulàlia .

Las seves activitats foren sempre culturals i també pel foment de la naturalesa, en forma d’excursions, teatre, balls de socis i més coses. El teatre era l’activitat més practicada i del grup van sortir-ne valors nous com el Joan Segarra, Octavi Franco, Paquita Nicolas, i Avel.lina Sivestre (entre d’altres). En arribar el bon temps , s’organitzaven sortides col·lectives a llocs preciosos de Catalunya com podia ser El Figaró, a on s'hi podia arribar còmodament amb tren i també en autocar. Aquesta va ser l’excursió més recordada, ja que El Congost era un lloc idíl·lic emboscat i regat per un riu on les persones grans i petites s' hi banyaven i les famílies hi feien paelles, i coses a la brasa, com carxofes, sardines i botifarres. El Congost també era conegut amb els noms de Tagamanent i El Figaró.
El mes de juny es feien les sortides amb tren i autocar. La Renfe reservava tot un tren per l'Aliança i tots anàvem asseguts i sense presa per agafar seient. Podíem arribar a ser més de 200 persones i tot el viatge anàvem cantant: Era molt divertit.
AVELINA SILVESTRE (VELI)


2 comentaris:

benito ha dit...

Tengo un recuerdo de hace 55 años atrás ,que fue la primera vez unión culturarl'alianza. Fui con unos amigos un domingo a la tarde a la sección de baile y estuve muy bien con todos los que bailaban,pero me di cuenta de que mucha parejas que estaban bailando eran sordo mudas y creo que bailaban igual que todos,y me gustó mucho que esta actividad era lo mas bonito que habia visto jamás ,y dije gracias que hay personas que con amistad y alegria hacen que la vida sea más alegre.

Este recuerdo lo tengo dentro de mi y siento un gozo cada vez que lo explico ...

benito uson

Rosa M ha dit...

Algú pot facilitar-me més informació sobre l'activitat teatral que es feia a la Unión Recreativa-cultural l'Aliança? Programes, obres representades, actors/actrius, director del grup escènic... estic investigant sobre el teatre a l'Hospitalet.