2011/05/02

RECORD D'EN JOSEP MULET



UNA GRAN PÈRDUA PEL BARRI DE LA TORRASSA

El dia 7 de febrer d'enguany, va morir el senyor Josep Mulet. Era una persona molt coneguda i que ha deixat emprenta a la Torrassa, en les diferents èpoques i situacions que han passat al nostre barri.
En la missa de difunts que li varen fer a la Parròquia de la Mare de Déu dels Desamparats, a la qual van assistir-hi moltíssima gent - fet que demostra que era una persona molt estimada al barri, el senyor Mossèn Valentí Balaguer, li va retre un merescut homenatge, fent-li un escrit en el que fa un breu relat de la seva trajectòria. A continuació podeu llegir aquest escrit que m'ha semblat prou interessant per incloure'l al bloc.

Antònia Torrens

-->
COMIAT DE L'AMIC MULET
"De Sant Josep l'espòs de Maria, la Mare de Déu, l' escriptura ens diu que era un home bò. En Mulet, que es deia Josep, també podem dir que va ser un home bò: un bon fill, un bon espòs, un bon pare, un bon avi, un bon treballador, un bon empresari, un bon polític i un bon ciutadà enamorat del seu barri i de la seva ciutat. Malgrat els seus crits, els seus sovintejats enfados, les seves paraules grolleres, els seus renecs i els seus puros que mai va deixar de fumar fins l'últim moment de la seva vida. Per damunt de tot això s'hi amagava un bon cor disposat sempre a ajudar a qualsevol que li demanava un favor.

En Mulet, des del seu despatx, adornat amb quadres de grans personatges amb quí s'havia fotografiat, va portar a terma una empresa que es va fer necesària per tots els quí volien preparar una festa, organitzar una assemblea o montar un acte polític al bell mig de la plaça.

Al seu despatx hi acudia gent de tota mena: polítics, servidors de l'ordre artistes, constructors, gent del barri i autoritats, gent sencilla i fortes personalitats.Tothom hi tenia entrada. I per tots tenia un acudit per fer riure o una conversa agradable o una paraula falaguera. La seva cadira darrera dels vidres o a la porta del carrer, obligava a parar a l'amic que passava per davant.

En Mulet va treballar molt pel barri i per tota la ciutat. Va ser regidor de festeigs al final de la dictadura i va mantenir sempre un bon tracte amb els polítics successius fossin del color que fossin."

En Mulet era un creient a la seva manera. Estimava la Parroquia i sobre total Sant Crist que sempre em repetia que l'havia portat el seu pare amb el carro de treball, als inicis dels anys quaranta. Ell va ser portant del Sant Crist en la seva joventut i va tenir un gran goig quan algún dels seus fills es va fer portant. Mai no va fallar d'assistir al Via Crucis del Divendres Sant, tant al carrer com a l'Església, que es fa petita pel gran nombre de participants.
A la Plaça Espanyola s'hi va fer present fins ben poc abans de morir. Era un home conegut, estimat i venerat i sempre acompanyat de la seva esposa i dels seus nombrosos amics i amigues que l'acompanyaven. Gràcies a ell s'han fet possible els actes de la festa de Sant Jaume, organitzats per la Comissió d'actes culturals i festius.

Que descansi en pau. Que Déu li recompensi el bé que ha fet al llarg de la seva vida i tingui misericordia de les seves febleses, mancances i pecats.
Que el Senyor l'aculli a la Gloria del Cel.


Mn. Valentí Balaguer Planas
Rector de la Parròquia M. D. Desemparats


.