2012/06/11

LA FESTA MAJOR EN BLANC I NEGRE

Aquesta setmana hem celebrat al barri la nostra Festa Major: la dels barris de la Torrassa i Colblanc. Volem recordar amb les següents fotografies com era la Festa Major en el passat... Així que us deixem amb un seguit de fotografies que pertanyen a la nostra Galeria i que tenim enllaçada al nostre bloc, per tal de rememorar la nostra festa..., en blanc i negre!
La major part de fotografies es corresponen amb el carrer Santiago Apòstol a la dècada dels 50: els carrers també es guarnien al nostre barri.

Foto: Montserrat Sanmarti
Festa Major carrer Santiago Apostol, 1949

 Foto: Lourdes.
Festa Major, any desconegut.

 
Foto: Lourdes.
Festa Major, any desconegut.

Foto: Antònia Torrens
Festa major al carrer Santiago Apòstol. A la foto podem veure a: l'Antònia Torrens; la Carme i l'Amadeu Panadès; la Montse Santmartí. Any: 1954

 Foto: Carme Penedès Festa Major del carrer Santiago Apòstol. 1955

 Foto: Mari Carmen Garcia
Xocolatada de Festa Major. Carrer Santiago Apostol. Any estimat: 1957
Foto: Antònia Torrens Festa Major, carrer Santiago Apòstol. 1955.

5 comentaris:

Avel.lina ha dit...

La meva joventut va esser molt bonica, anava a la festes de la Torrassa i Collblanc, tan les festes de carrer com les de l'embelat. Els veins recollien diners per engalanar els carrers. Qui més pagava(no sabria dir quans cèntims: 1 pts o 5 pts.
Molts homes i dones traballaven tot l'any per lluir els seu tros de carrer.Feien jocs infantils, xacolatada, carreres de sac, ..., en fin!, no fatava de res. Tot era molt divertit i alegre. La gent gran amb la seva cadira s'ho pasaven molt be.

Veli Silvestre

Ramon ( Aguila Negra) ha dit...

M' agrada tornar a reviure aquests anys de la meva joventut,gràcies a fotografies tan antigues, en blanc i negre.
Per relació d'idees hi trobo la diferència que representa l'esforç col.lectiu del veïnat abans,en forma d' ajuts econòmics i el seu esforç personal per guarnir els carrers amb tota mena de materials que donessin una idea clara del motiu principal.

Ramon Aguilera

RMS ha dit...

Que recordeu alguns espectacles que van fer a l'envelat? Suposo que eren sarsueles.

RMS ha dit...

Que recordeu alguns espectacles que van fer a l'envelat? Suposo que eren sarsueles.

Unknown ha dit...

Jo recordo las festes Majors dels barris.Hi havia un grup de persones que s'encarragaven de recullir uns cèntims cada mes per adornar els carrers. Quan arribava el dia y havia les competicions de quins eren els carrers que més goig feien y donaven 3 premis als més macos. Per les tardes feien xocolata desfeta i havian jocs per la canalla. A la tarda hi havia ball i al final de la festa es collien la pubilla i la reina de la festa per tot l'any.