2012/07/23

EL CAMP DE LA LLUM



Avui us deixem amb aquesta fabulosa fotografia proporcionada per la Laura López, a la qual aprofitem per tornar-li a agraïr. El Camp de la Llum era un lloc on la canalla d'aquell temps anava a jugar, perquè era un espai molt gran i quedava recollit. Cal recordar que en aquella època no hi havia trànsit ni de cotxes ni de motos, només hi havia algun que altre carro que circulava per anar als camps. Resulta increible pensar que actualment, en el seu lloc hi hagi un equipament tant important pel barri com és el seu Ambulatori. No sabem si també en aquest espai està inclòs el col.legi Ramon i Cajal i el més recent equipament del Casal de la Gent Gran. 
Us convidem i animem a deixar comentaris, i entre tots i totes aclarir aquests dubtes. Mentrestant, ens quedem amb el record dels jocs infantils al Camp de la Llum.
El Camp de la LLum es trobava a la cantonada entre la Ronda de la Torrassa, carrer Albareda i Rambla Catalana.
Grup Memòria de Barri.


"La foto està presa on és ara l´ambulatori, on anaven a jugar molts nens i nenes de l´ època i crec que li deien "el campo de la luz"; en ella surt la meva mare, Montse Galceran, la nena petita, i la seva cosina Mari Carmen Urpí Galceran. Deu ser de l´any 58 o així".  
Laura López

"M'ha fet molta il.lusió aquesta foto perquè es veu casa meva a la Rambla Catalana. Jo havia anat a berenar moltes tardes al 'campo de la luz'. Recordo que entre la Ronda de la Torrrassa i carrer Albareda hi havia un petit quiosc que a la foto queda al costat de la casa vella que es veu del Tio Aniceto, on és ara l'ambulatori".  
Mari Carmen Garcia

2 comentaris:

Torrassenca ha dit...

La meva àvia vivia al c/ Albareda i anàvem a berenar al Camp de la Llum. El Camp de la Llum era tot el que ara és l'ambulatori, el col·legi i el terreny que hi ha al darrera, des de la Fecsa fins al que ara és el Parc de la Torrassa. A la part més baixa hi havien els horts dels treballadors de la Fecsa.
L'edifici més nou que es veu a sobre del cap de la nena més petita, em sembla que és la fàbrica de maletes MIK, que va funcionar fins a finals dels 70 o primers dels 80, no ho recordo bé.

Laura López ha dit...

aaaaaaiiii!! quina il.lusió m´ha fet veure la foto al blog com a entrada principal. La meva mare està emocionada i tot...jejejej. Em de dir-li a la seva cosina que la vegi també per que ella viu ara a Granada.
Moltes gràcies una altra vegada i una abraÇada a tothom desde Badajoz.