2013/03/18

AJEDREZ JAKE CLUB


L'Ajedrez Jake Club va ser fundat l'any 1945 per un grup d'amics aficionats a aquest joc i esport que es reunien a la Plaça Espanyola per a fer partides. L'afició fou en augment i així va sorgir la necessitat de fundar el Club i donar-se d'alta a la Federació Catalana d'Escacs per poder competir en els torneigs oficials que la citada Federació organitzava regularment. Aviat va sobresortir sobre els demés Clubs de l'Hospitalet, arribant a jugar torneigs en la màxima categoria de Catalunya, l'anomenada categoria Preferent, en la que participaven els millors Clubs de Catalunya, com eren aleshores la Unió Gracienca, (U.G.A.) Vulcano, Barcelona, Espanyol, Terrassa, Sabadell, etc.; alguns d'ells ja han desaparegut.

Vull remarcar que l'Ajedrez Jake Club, és l'únic Club de l'Hospitalet que ha arribat a figurar en la categoria Preferent, malgrat que, actualment milita en la categoria immediatament inferior.
En aquest Club han participat jugadors molt rellevants, com ho han estat: Màximo Borrell, Joaquin Noria, Juan Dominguez, etc. i actualment la jove promesa Gómez Pardo, amb un futur que augurem molt brillant.
El Club ha tingut en el seu extens recorregut diferents ubicacions, sempre a la Torrassa i actualment el seu local està en el carrer Montseny nº 29, en un pis de la seva propietat, sufragat en el seu dia per aportacions dels seus socis.

Andreu Pina

Adjuntem un vídeo d'una entrevista que la televisió de l'Hospitalet va fer al Sr. Jaime Ventura President del Ajedrez Jake Club als locals de l'Entitat.