2014/06/06

CASA BOU: VINS, CAVES i LICORS DES DEL 1921 A COLLBLANC.



Interior actual de Bodegues Bou

Hem anat a entrevistar als actuals propietaris de les Bodegas Bou, que ens han atès amb molta cordialitat i que no han dubtat gens en explicar-nos amb detall, la trajectòria d'aquest establiment, que després de 92 anys d'estar al servei del barri, es veuen obligats a cambiar d'ubicació. Els motius són els següents: el local que era propietat d'unes monges de la Casa de la Misericòrdia, l'han venut i el nou propietari no els hi permet seguir amb el negoci. És per això que han de marxar, però no patiu perquè els podrem trobar a partir de l'1 de setembre, - que faran l'inaguració, - en un nou espai que és a pocs metres d'on estan ara, al carrer Martí i Julià, nº 13.
La família Bou eren de Piera i vivien en una masia que es deia Mas Figueres. Sempre es varen dedicar a la venda de vins. La primera guerra mundial, va contribuir a que aquesta família marxés del poble després que el negoci fés fallida. L'any 1921 el senyor Josep Bou Pallarols, avi de l'actual propietària, va llogar un local a la carretera de Collblanc 17, que sempre va ser una taverna fins l'any 1966, que es va convertir en el que és ara, “venda de vins i licors.”

Quant aquest senyor va morir l'any 1928, es va fer càrrec del negoci la seva esposa Carme Capellades Poch. Passats uns anys, el seu fill Joan Bou Capellades, fins que va morir l'any 1998. Actualment ho regenta la seva filla Mª Carmen Bou Beltran, juntament amb el seu fill Xavier Monllau Bou.

Com podeu comprobar, és un negoci que fa quatre generacions que existeix
dins del nostre barri, i que afortunadament segueix i això és un exemple a seguir per a les noves generacions, perquè demostra que quan la feina està ben feta, té la seva recompensa.

L'any 2001 l'Ajuntament de l'Hospitalet els va premiar amb un guardó que significava un reconeixement que tenen ben merescut.

El nostre bloc de “Memòria de barri de la Torrassa i Collblanc” havia de fer esment d'aquesta botiga que enorgulleix al nostre barri.

Adjuntem fotografies de l'establiment.

Mila i Antònia Torrens










Senyor Josep Bou Pallarols.
Ell va engegar aquest establiment.










Passaport del senyor Josep
Bou Pallarols, de l'any 1917.

















 Interior de l'establiment.














El senyor Joan Bou Capellades
dins de la botiga amb el seu net
Xavier Monllau Bou.
   






 Façana de l'establiment en
 un dia plujós.









Foto presa des del Celler
de l'establiment.
















Senyora Mª Carmen Bou Beltran
actual propietaria i el seu fill
Xavier Monllau Bou.









1962. La porta del establiment
 el dia de la gran nevada a Barcelona.









3 comentaris:

Unknown ha dit...

La casa bou es un recuerdo para Hospitalet,de una empresa muy grande en la Carretera de Collblanch,a una tienda más pequeña en la calle Dr. Marí y Juliá delante del mercado de Coll Blanch

Unknown ha dit...

SOC RAMIRO COMETARI CASA BOU
UN GRAN EXEMPLE PER A TOTS LOS
EMPRENEDORS QUE VULGUEN MONTAR U
NA EMPRESA A PARTIR D'UNA ACTIVITAT
I ES VULGEN SUPERAR CANVIANT
DE POBLE O DE BARRI DESPUES DE MANTINDRE DURANT QUATRE GENERACIONS ES UN GRAN TRIOMF
FAMILIAR.

RAMIRO

dolors ha dit...

BE,NO VAIG LLEGIR AMB CALMA EL ESCRIT DE CASA BOU I M'HA AGRADARIA MOLT, JA QUE EL MEU CUNYAT ES NESCUT A LA AVDA. S, RAMON NONAT.
DOLORS