Aquest
establiment va començar a tenir vida, quan el senyor Juan
Tirvio pare del
actual propietari, l'any 1952, va veure un anunci a la Vanguardia on
deia que es llogava una botiga amb habitatge a l'actual carrer Rafael
Campalans nº 174, a la Torrassa i ell la va llogar.
1956 |
Familia Tirvio i el seu fill Manel |
Aquest
senyor treballava al born juntament amb un germà i en tenia un
altre que havia obert un “colmado”* a Barcelona, el qual li anava
força bé . Això el va animar a obrir aquest tipus de negoci a la
Torrassa amb el nom de “Colmado Montserrat”. En aquest
establiment s'hi venien articles que en aquells temps no es trobaven
en altres botigues del voltant, com: pots de pinya, mel a granel,
pinya natural, oli envasat i d'altres. Tenien una bateria amb 12
departaments, on en cada un d'ells hi havien bombons de diferents
gustos i colors. Potser perquè va ser una època en la que ja
començaven a obrir-se els supermercats al barri, el negoci no va
anar com esperaven.
L'any
1960, varen fer una divisió del local i en un costat seguia el
“colmado” i a l'altre hi van posar un bar. Això va durar 2 anys,
fins que l'any 1962 van tancar el “colmado” i varen engrandir el
bar ja que funcionava molt bé, doncs eren molts els que hi anaven a
esmorzar, sobretot els treballadors de la fàbrica “vidrieries
Rovira,” que eren al davant mateix del bar, - aquesta fàbrica era
on és ara la plaça del Vidre-, també hi havia alguns veïns que
per anar a treballar agafaven el metro i al passar pel davant
entraven a esmorzar o a prendre quelcom. Hi havien 4 persones que
atenien al públic, això demostra el moviment que hi havia en aquest
local.
1970 Juan Tirvio |
1960 / 2000 |
Com
podeu veure a la fotografia que adjuntem, davant mateix hi havia una
parada d'autobusos de l'Empresa Masip. Sempre s'hi formaven grans
cues i sobretot a l'estiu amb la calor, la gent entrava al bar a
beure un refresc o una cerveza o quelcom.
El
senyor Manel Tirvio és el que actualment regenta el
bar-cocteleria i el que m'ha informat de tot el que us explico en
aquest escrit i diu que sempre va estar molt interessat en el món de
la cocteleria, i és per això que va treballar en diferents hotels
de renom com l'Hotel Arycasa, on hi anava matí i tarda. També
va col-laborar en un local anomenat Cockteleria Gimlet i
d'altres. Així és com va anar aprenent i és que abans no hi havia
escoles d'aprenentatge de cocteleria. L'any 1978 en el bar del seu
pare feia còctels només pels amics i coneguts que els hi demanaven,
perquè ja sabien que era un expert en aquest afer. L'any 1980 ja va
començar a servir-los com un autèntic professional que és. Des de
l'any 1984, ja només obren per les tardes i fins les 2'30 de la
matinada, com a bar i cocteleria.
L'any
1980 va donar classes de cocteleria a l'Aula de Cultura de
Collblanc -Torrassa. Molts joves van aprendre amb aquests cursets
i ara són uns grans professionals.
Coctelera Speakeasy -1926 EEUU Amb tapa que serveix d'espremedora de cítrics. |
Són
molts els trofeus i les copes que el senyor Manel ha rebut en
diferents ocasions. Només una petita mostre són les cocteleres que
veieu en la fotografia adjunta.
2013 Aparador que podeu veure, si passeu pel davant del bar. |
És
un establiment molt selecte que és conegut arreu, ja que
venen clients de Barcelona i punts llunyans per assaborir els
magnífics còctels que es serveixen en aquest local.
Antònia Torrens
*En aquella època a les botigues de queviures els hi dèiem colmados.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada