2016/05/17

HOMENATGE A UNA VEÏNA CENTENÀRIA DE LA TORRASSA






 A l'esquerra de la fotografia, la senyora Victòria Escobedo
i a la dreta les seves filles Anna i Francis Moltó.


El passat dia 20 d'Abril vam anar a entrevistar a la senyora Victòria Escobedo, que el dia 12 del mes de gener passat, va celebrar el seu aniversari, 100 anys!!!!!. Segons ens va explicar, l'hi van fer una festa que va ser molt emotiva ja que va reunir a 63 persones entre amics i familiars. 
 

La senyora Victòria va néixer l'any 1916 a Utrilles, un poble de Teruel i va venir a Barcelona l'any 1930. L'any 1938, amb motiu del seu casament amb el senyor Roberto Moltó, va venir a viure al nostre barri, del qual no se n'ha mogut.

Ens explica amb molta il-lusió, que te dues filles, 5 nets i 17 besnets, i que se sent molt estimada por tots ells.


Recorda també les bones estones que van passar quan eren joves i anaven al Club Pimpinela, ja que el seu marit i els seus cunyats eren actors del Club i sempre participaven en tots els actes que hi feien. Era un lloc on els veïns, apart de gaudir de les bones representacions teatrals i de les festes d'Any Nou, Carnaval, de Primavera i d'altres, compartien les seves vivències i l'amistat es feia molt profunda i sincera, prova d'això, es que encara es relaciona amb les famílies del amics que malauradament ja no hi són. 
 

També vam parlar sobre la Festa Major de la Torrassa. Ells sempre llogaven una llotja a l'Envelat, eren uns dies molt divertits -ens diu,-doncs venien orquestres molt famoses i artistes molt coneguts, i això ho troba a faltar, al igual que molts veïns del barri.


Va ser una entrevista molt agradable, ja que la senyora Victòria, tot i tenir l'edat que te, et parla com si fos una noia jove, perquè recorda perfectament coses de fa molts anys, a més la seva cara reflexa que és molt feliç. És una meravella.

No podia el nostre bloc, deixar de fer un petit homenatge a la senyora Victòria Escobedo en el seu aniversari.



Antònia Torrens.