2019/06/23

LES FOGUERES DE SANT JOAN I SANT PERE A LA TORRASSA

Des de Memòria de Barri de la Torrassa i Collblanc us desitgem una molt bona nit i revetlla de Sant Joan i de Sant Pere.
...I la millor manera de fer-ho és tornant a compartir i recordar la intervenció de l'Antònia Torrens fa quatre anys, tot explicant els seus records de la nit de Sant Joan antigament al barri i de les fogueres que es feien les nits de sant Joan i també la de Sant Pere, els dies 23 i  28 de juny respectivament.

Aquesta intervenció de l'Antònia Torrens va formar part de la Ruta Caminant per la Literatura Catalana al barri, on les veïnes del Memòria de Barri van compartir al 2014, amb les joves alumnes de l'IES Margarida Xirgu, poesies lligades als records dels barris de la Torrassa i Collblanc.

L'Antònia recorda en aquest petit vídeo com anava la canalla pel barri demanant coses per cremar a les fogueres. Una veritable festa on els protagonistes indiscutibles eren els nens i nenes. L'Antònia recorda com es tiraven els petards a dins de les fogueres que es feien als camps del barri on ara tot és ciment. La coca es feia a casa i es portava a coure al forn. Es bevia moscatell i les veïns i veïns celebraven al carrer les Revetlles de Sant Joan i de Sant Pere fins a ben tard.

Salut i barris! ...I bon foc nou)