2020/06/01

...I ENTREM AL JUNY




Al juny hem entrat i al calendari Memòria de la Torrassa i Collblanc d'enguany tenim la foto del Transformador de la Torrassa de l'any 1930, pertanyent als Arxius de la Fecsa-Endesa.. 

Amb un text més que suggerent d'en Rafael Algarra:

"Una simple foto: Resulta curiós com de vegades mirem i no veiem el detall que ens transmet una simple mirada passatgera, no observem que en ella podem trobar signes d'alegria, malaurança, bellesa, solitud, pau, etc. I com en la fotografia mirada amb detall, es troba història, evocació dels records i també revelació d'alguns enigmes del passat, provocat sense pretendre-ho per la falta d'observació de qui escriu la història. Misteri que succeeix amb la foto d'aquesta pàgina que intentarem resoldre en el futur".

Rafael Algarra


...I el somni d'una cornisa de la Torrassa oberta i recuperada al barri, molt i molt viu!

Salut, memòria i barris!

Foto de part de la cornisa de la Torrassa on podem veure en primer terme el Transformador (1913) de la Torrassa, a la seva dreta els xalets centenaris enderrocats malaurada i opacament al 2015, i a continuació la Casa de la Torrassa encara amb la Torre Llampada (embolcallant el Castell de Bellvís al seu interior). 
Foto: 1930. (Arxius Fecsa-Endesa i  ANC).