2022/06/10

TEMPS DE FESTA MAJOR!

Aquest cap de setmana són les festes del barri, la Festa Major de Collblanc-La Torrassa. Volem aprofitar recordant un post publicat per fer un recordatori de com eren les festes de Collblanc i la Torrassa fa uns quants anys amb aquestes fotografies de carrers guarnits del barri: el carrer Santiago Apòstol, el carrer Martí i Julià i com no, del famós envelat de la Torrassa.


Cada carrer s'auto-organitzava i els veïns i veïnes s'encarregaven de la seva decoració i guarniment.
Les fotografies són dels veïns i veïnes Carles Gassó, Antònia Torrens i Mari Carmen Garcia.

Per cert, si aquest diumenge us passeu per la Festa de la Diversitat al Parc de la Marquesa, ens trobareu compartint més fotografies de com era abans la festa a diferents carrers del barri.

Salut i bona Festa Major! 
 


 

4 COMENTARIS:

Unknown ha dit...

Al veure aquestes fotografies m'han fet recorda el meu barri, precisament jo visc al carrer Dr. Martí Julià. A pesar de que jo he nascut al any 1959 poc recordo de les festes majors d'aquells temps però si que he pogut escoltar en paraules dels meus pares lo que es vivia en aquells temps, tot completament diferent en als temps actuals. En als anys 50 es vivia en molta pobresa però la gent era molt mes feliç que avui en dia, abans la gent estava mes agermanada, ens ajudàvem mes els uns alts altres, no hi avia tanta enveja.
Per alguns moments m'agradaria tancar els ulls i poguer reviure alguns moments de la meva infantesa.
També al veure aquestes fotografies em fan recordar els àlbums de fotografies en blanc i negre dels meus pares les quals de tant en tant encara les miro i recordar als meus avantpassats que ja no hi son.

Montse Sala


Unknown ha dit...

La festa mayor de la torrassa, es una festa que la hacía todo el barrio, se engalanaban las calles para hacer festas, que los vecinos preparaban todo el año. Colaborando todo el mundo, para disfrutar con los bailes de las calles, el entoldado de la plaza española, donde actuaban las mejores orquestas. En todas las calles engalanadas se hacían juegos que paticipaban todos los niños.

Pedro hablando de los años 1955. A la edad de 18 años.