2023/05/18

VISITA del ‘GRUP SAVIS DEL BARRI’ del PCI

Aquest dimarts 16 de maig hem rebut la visita del ‘grup de Sàvies i savis del barri’ vinculats al PCI (Procés Comunitari Intercultural), que aviat estrenaran una exposició al CCCT. L’exposició ‘Ahir i avui de Collblanc-la Torrassa’ mostrarà el fruit del treball d’aquest grup de veïnes al llarg d'aquest any,  fent recerca als nostres barris. Part de l’actual grup ‘Memòria de Barri’  @memoriadebarri  vinculat al Punt Òmnia Jis-Arrels, vam fer una visita guiada a la nostra exposició fotogràfica permanent, exposada a les parets de la tercera planta de la Ronda de la Torrassa, 105: fotografies antigues aportades per veïnes de la Torrassa i Collblanc des de l’any 2008, any que Memòria de Barri va començar a recuperar fotografies i testimonis, publicant sota llicències lliures a Internet aquests continguts vehiculats a través del seu bloc.

Part d’aquesta visita també va incloure donar a conèixer el projecte ‘Makers a la Torrassa: imprimint patrimoni del barri en 3D’ i la mostra de les maquetes impreses fins ara amb patrimoni del barri.

Especialment emotiu va ser recordar les fotografies d’en Salvador Noya amb la seva filla, la Teresa, actual participant del grup de Sàvies del PCI.

Pròximament, els hi tornarem la visita un cop inaugurada a partir del 7 de juny. Des de Memòria de Barri de la Torrassa i Collblanc, celebrem la vitalitat de les iniciatives que desitgen recuperar i reivindicar la memòria local dels nostres barris. Fins ben aviat)

Salut, memòria i barris!