2024/02/21

TASTET: MEMÒRIA D'UN EDIFICI (Ronda de la Torrassa, 105)

El Rogelio Diéguez és un veí de la Ronda de la Torrassa: ahir ens va fer un Tastet de Memòria, compartint els seus records de l’edifici que habitem el Punt Òmnia Jis-Arrels i diverses entitats a la tercera planta de la Ronda de la Torrassa, 105. El que més ens interessava era saber què havia estat des de la seva construcció: fàbrica de mobles, Escola Horitzó, esplai…Fins arribar tal com el coneixem ara com a Casal d’Entitats de Collblanc-la Torrassa.

Aquest edifici va ser construït durant la dècada dels 60 segons els records veïnals i vam poder visionar alguna fotografia on surt el que hi havia en aquest tram de la Ronda de la Torrassa proper, un edifici de ‘Fotograbados Arcos’ i el desaparegut Xalet d’en Jordà, enderrocat l’any 1989 malgrat la lluita veïnal, per construir pisos. Desgraciadament, una història ben habitual a la nostra ciutat.

Continuarem estirant el fil i més endavant programarem una segona edició per fer un Tomb per la Ronda de la Torrassa, segon tram, juntes al carrer, recordant l’abans i l’ara.

Salut, memòria i barris)




#fem15anysmemoriadebarri