2009/02/11

HOMENATGE A LA VELLESA



-->L’ajuntament de L’Hospitalet al període 1970- 1976, va crear una festa dedicada als avis i àvies de setenta a setenta cinc anys a la barriada de La Torrassa - Collblanc.
Aquesta obra social, conduïda pel patronat local de l’Homenatge a la Vellesa del districte II, patrocinada econòmicament per la Caixa de Pensions amb tota l'estima a favor dels ancians, fou acollida amb molta simpatia per la ciutadania local.
En un d’aquets moments, el meu marit i jo vàrem ser escollits per ser padrins d’aquests avis, degut a ser uns comerciants molt coneguts al barri, i el primer pas va ser el de reunir a tots aquests vellets i velletes acompanyats del braç per nenes “molt polides” camí de l’església per agraïr i donar las gràcies al Senyor, pel goig de viure aquella festa tan bonica. Després de la Missa , ja restava preparar un autocar que els va portar a Corbera del Llobregat a un Restaurant on tot estava a punt per començar la festa.
El director de la Caixa va adreçar unes paraules de benvinguda des la taula de Presidència, que fou ocupada pels ancians de més edat, els padrins i als extrems de la taula, el concejal Delegat de Cultura, Sr. Don José Cid Roda, i el Sr. Lluís Abarca, que va fer un repàs de la història d’aquesta iniciativa i va donar las gràcies a tots els presents i col-aborants, així com també als avis felicitant-los per restar tan animats, units i contents. A continuació, tant els padrins com a tots els presents, van ser entregades unes medalles de record on es llegia:
En Homenaje a la Vejez (Collblanc - la Torrasa). Hospitalet 17 de Junio de 1976.
Va ser molt emocionant.
Nosaltres, el meu marit i jo, resaltàrem el gest tan magnífic de L’Ajuntament. Després es va sentir una música d’ambient molt popular, i tot seguit a servir les taules (fou com un somni) i van haver cançons solidàries, poesies,...i també alguna llàgrima emocionada, quan jo els hi vaig recitar una poesia dedicada amb ells.
AVEL-LINA SILVESTRE I RAMÓN AGUILERA .