2012/11/28

RECORDS D'ALTRES TEMPS: LA MANTELLINA



Quan m'aturo a pensar en com han canviat les coses amb el pas del temps, crec que algunes d'elles han estat modificades amb molt d'encert, com la que us explicaré ara i que és la següent:
Veureu en la fotografia, que adjuntem una mantellina; algún jove es preguntarà: i això per què servia?, doncs fa més de 70 anys les dones no podíem entrar a l'església sense anar amb el cap cobert amb aquesta peça, per nosaltres que érem unes nenes era molt normal, però ara amb el temps, veig que si els homes podien, com ara, anar sense el cap cobert, perquè les dones havíem de fer el contrari ?
També a les processons que es feien per Setmana Santa, s'hi havia d'anar amb mantellina, com podeu veure a la fotografia que adjuntem; feliçment ja fa uns quant anys que les coses van cambiar i en aquest moment no hi han diferències.
Un altre cosa que teníem prohibit era anar a l'església amb la màniga massa curta, havia d'arrivar fins el colze, si no, t'arriscaves a que et fessin surtir de l'església i no en parlem si anaves sense mànigues; ara no es fila tan prim i és molt millor.

Antònia Torrens


 
foto:

1 comentari:

PINTORES AL BARRI ha dit...

Pel contrari,els homes havien d'entrar amb el cap descobert, fes fred o calor. D'aquest fet -que encara és vigent- se li diu "per cortesia" i en el cas del cap tapat de la dona li diem "per imposició".
I això el podem traslladar amb altres àmbits reivindicatius de la dona.
Marian