2016/06/11

TEMPS DE FESTA MAJOR!

Aquest cap de setmana han estat les festes del barri, la Festa Major de Collblanc-La Torrassa. Volem aprofitar per fer un recordatori de com eren les festes de Collblanc i la Torrassa fa uns quants anys amb aquestes fotografies de carrers guarnits dels dos barris: el carrer Santiago Apòstol, el carrer Martí i Julià i com no, del famós envelat de la Torrassa.

Cada carrer s'auto-organitzava i els veïns i veïnes s'encarregaven de la seva decoració i guarniment.
Les fotografies són dels veïns i veïnes Carles Gassó, Antònia Torrens i Mari Carmen Garcia.

Salut i bona festa!

 1948. Envelat de la Torrassa. C. Gassó.
 
 1952. Carrer Martí Julià en festes. C. Gassó.

 1954. Carrer Santiago Apòstol en festes. A. Torrens.
 
1955. Carrer Santiago Apòstol en festes, A. Torrens.
 
 1957. C/Santiago Apòstol en festes: xocolatada. Mª Carmen García.

1962. Carrer Martí i Julià en festes. C. Gassó.

 

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Al veure aquestes fotografies man fet recorda el meu barri, precisament jo visc al carrer Dr. Martí Julià. A pesar de que jo e nascut al any 1959 poc recordo de les festes majors de aquells temps però si que e pogut escolta en paraules dels meus pares lo que es vivia en aquells temps, tot completament diferent en als temps actuals. Em als anys 50 es vivia en molta pobresa però la gent era molt mes feliç que avui en dia, abans la gent estava mes agermanada, ens ajudàvem mes els uns alts altres, no hi avia tanta enveja, ni tan siquiera violència.
Per alguns moments ma agradaria tanca els ulls i puge reviure alguns moments de la meva infantesa.
També al veure aquestes fotografies em fan recorda els àlbums de fotografies en blanc i negre dels meus pares les quals de tant en tant encara les miro i recorda als meus antepassats que ja no i son.

Montse Sala

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

La festa mayor de la torrassa,es una festa que la hace todo el barrio,se engalanan las calles para hacer festas,que los vecinos preparan todo el año.Colaborando todo el mundo, para disfrutar con los bailes de las calles, el entoldado de la plaza española, donde actuan las mejores orquetas.En todas las calles engalanadas se hacen juegos que paticipan todos los niños.

Pedro hablando de los años 1955.A la edad de 18 años.

Unknown ha dit...

Ahir vaig anar a la festa Major de Collblanc-Torrassa. He estat mirant les fotografies de anys anteriors que ha publicat aquest bloc. Que diferent era tot abans. Avui, les festes majors les organitzen les diferents ENTITATS que existeixin al barri. Ja no es el mateix. Antigament els veïns s'implicaven i era molt bonic.

Les entitats es decanten mes per les coses foranies que per les nostres.
Es per aquest motiu varen ballar La Dansa del ventre, Sevillanes, country, i altres balls que ara no recordo i la Nostra Dansa, LA SARDANA, va tenir una petita mostra que apenàs va durar mitja hora i en una dels llocs que tenien que ballar (al Mercat de Collblanc) no varen poder ja que com he dit els altres balls van acaparar el temps.

¿Creieu que aixo sigui normal que en una ciutat com aquesta, amb una tradició tan forta de la nostra dansa a on hi ha tants col·lectius dansaires i bastants compositors sardanistes, pensessin tam poc en la Sardana?.

Esperem que els propers anys siguin diferents.

Dolors Nortes Moltó