2023/06/13

MEMÒRIA DE BARRI A LA FESTA DE LA DIVERSITAT

Diumenge 11 de juny va ser l'últim dia de la Festa Major de la Torrassa d'enguany.

Aprofitant las mostra d'entitats de la Festa de la Diversitat, Memòria de Barri va estar present sota la carpa de l'associació JIS, la gestora del Punt Òmnia Jis-Arrels on Memòria de Barri va néixer el 2008 i continua creixent. Per aquesta ocasió, dos van ser les aportacions de @memoriadebarri durant la Festa.

La primera, una petita exposició gràfica recopilant imatges històriques de l'antiga Festa Major de la Torrassa, amb fotografies de diversos carres guarnits, procedents dels diferents arxius familiars de veïnes del barri. 

La segona, un panell informatiu que, fotocopiat i distribuit durant la festa, informava de la presència d'un antic refugi antiaeri just darrera de la nostra carpa, sota la Torre Barrina i el més important, un record d'hemeroteca, amb la promesa d'una tinent d'alcalde al 2017 de recuperació i obertura d'aquest refugi. Aquesta tinent d'alcalde és l'actual alcaldessa de la ciutat.

Va ser molt interessant parlar amb veïnes  veïns com el Daniel Salmerón i enregistrar els seus testimonis , que van aportar nous antics records de la presència de refugis als seus carrers.   A la fotografia, la Conxita i el Rafael visionant un d'aquests testimonis enregistrats durant la Festa aquell dia.

Salut, memòria i barris.